Zaterdag 9 april hadden we ons eerste halfjaarlijkse uitstapje. ’s Morgens precies kwart over acht zijn we met negen bikers (Dion J., Marcel K., Marcel R.,

Bart B., Sjoerd B., Sraar B., Ruud V., Twan T. en Peter P.) vertrokken richting NS station Oostrum. Het bleek wel dat er onder ons normaal weinig openbaar vervoer reizigers waren, want het kaartjes kopen ging niet van een leien dakje.

 

Blijkbaar hadden veel mensen het voorzien op deze trein naar Nijmegen, want alles zat stampvol. Enkele van ons stonden zelfs met fiets en al in de coupés. Wel duur betalen voor het vervoer van de fiets maar geen ruimte ervoor!

Rond half tien in Nijmegen per fiets vertrokken naar het begin van het Pieterpad in de buurt van Beek. Dit is ongeveer 5  en we begonnen met het beklimmen van de  Duivelsberg, wat een inspannend begin is. Boven aan gekomen hebben we proberen te genieten van een uitzichtpunt en twee van ons probeerden de trappen af te dalen met de fiets. Ze gaven hiermee aan de clinic van vorig jaar niet voor niets gevolgd te hebben. Langzamerhand kwam de zon er steeds meer door en begon het aangenaam te worden op de fiets.

 

Na een tiental kilometers hebben we het Canadees oorlogskerkhof nog met een bezoek vereerd en na een kwartier toch weer terug op weg naar het Pieterpad. Zonder veel zoeken werden de paaltjes ieder keer feilloos gevonden, wat natuurlijk met 9 gemakkelijker is dan alleen. Het landschap is hier prachtig en het eerste gedeelte is ook heuvelachtig. Na Groesbeek loopt het Pieterpad een gedeelte op met de ons bekende rode route van Nijmegen.

 

Rond de klok van twaalf kwamen we aan bij den Diepen, waar genoten hebben van een lekkere lunch. Een uurtje later hebben we de tocht voorgezet richting Gennep, dit is wel een saai stuk wat betreft het ATB’en. Daarna komen we op de Afferdense hei en wordt het allemaal wat bekender en weer mooier terrein. Na het pontveer in Afferden kregen we een ander stuk Pieterpad in Sambeek en ook in Geijsteren is de route compleet verlegd. Om drie uur zijn we gefinisht bij Piet aan de haven en onder het genot van een heerlijke weizner nog gezellig wat nagepraat in een lekker zonnetje. Zoals op bijgaande foto te zien is net geen 70 km gefietst.