Limburgs Mooiste…

Zaterdagmorgen 25 juni, een wat druilerige morgen, om 07:00 uur vertrek van 8 personen (7 leden en 1 gast) met 2 auto’s naar Heerlen. De reis verliep voorspoedig en na het inschrijven op de fiets.

De meesten hadden zich voorgenomen 70 km te fietsen, anderen de 55 of 40 km. Door het weer vanaf het begin wel een bijzondere tocht te noemen. Het bijzondere was dat het voornamelijk “nat” was. Al snel veranderde het parcours in een modderbaan. Binnen ‘no time’ leken we door de modder wel heel erg veel op elkaar.

Na de 1esplitsing voor de diverse afstanden ging Peter (gast) voor de 40 km en de rest naar de 55 en 70 routes. Als snel splitsten Henk, Coen, Bart en Joost (de jongeren onder ons) zich af van de senioren: Marcel, Twan en Gerard om de inmiddels afgesproken 55 km te gaan volbrengen. Ondanks het natte weer (soms was het even droog) was het een fantastische tocht. Pittige klimmetjes afgewisseld met erg spannende afdalingen waarbij tussendoor nog oog was om te genieten van prachtige uitzichten over het Limburgse land. Marcel reed lek en met de modder was het een hele kunst om de band te verwisselen. Ongeveer 8 kilometer voor het einde reed Twan in een geul en ging helemaal over de kop. Hij kwam terecht op zijn schouder en het was meteen duidelijk dat het behoorlijk ernstig was. Geholpen door deskundige mede mountainbikers (een ervan was een arts) was het wachten op de ambulance. De plek waar Twan lag was niet bereikbaar voor de hulpdiensten. Met een eerste diagnose dat het waarschijnlijk ging om een gebroken schouder werd Twan met de traumahelikopter afgevoerd naar het Atrium ziekenhuis in Heerlen. Marcel en Joost zijn vervolgens naar Heerlen gereden en nadat de fietsen opgehaald waren ging de rest, ietwat aangeslagen door het gebeuren, terug naar Wanssum. Op weg naar huis werden we door Marcel geïnformeerd dat het geen schouderbreuk was maar 3 gescheurde pezen van het sleutelbeen en dat Twan dezelfde avond weer naar huis kon.

Het einde van een wel zeer bewogen Limburgs Mooiste. 20.000 deelnemers (toer en mtb); 40 km die ongeveer 50 km bleken te zijn en 55 km die volgens onze jongens er 66 zijn geworden. Twan beterschap en tot gauw weer op de fiets.

Gerard