Esbeek Lichtjestocht 2011

 1.JPG

Eindelijk was het dan zo ver Zaterdag 26 Maart lichtjestocht in Esbeek.

Jammer dat we maar met z´n drieen waren Henk, Luc en Ralph maar dat mag de pret zeker niet drukken.

 Zaterdag avond de fietsen op de twinny en eentje in de kofferbak vertrokken we om uitgerust met 3 navigatie systemen om 19:00 uur richting esbeek

Naar ongeveer een uur te hebben gereden zagen we al waar we moesten zijn een grote lichtbundel werd vanuit esbeek de lucht in geschoten (luc dacht meteen dat het club noblesse was) ruim 15 minuten verder waren we op de plaats van bestemming de auto geparkeerd omkleden en snel naar de inschrijving.

 De inschrijving was toch wel een beetje anders dan gewent een grote vlag start en een tafeltje met een laptop werden we persoonlijk welkom geheten    en veel plezier gewenst.     

                                                                                                                                                                                                                                                                                        

 

 

Snel de verlichting aangezet want het is inmiddels al vrij donker begonnen we aan de rit.

Links het bochtje om en daar stond de eerste vuurkorf al in lichter laaien de straten van esbeek helemaal versierd en verlicht overal mensen, muziek, bbq en drank was de sfeer al gezet.

 Na een rond rit door esbeek ging het rechts af het aarde donkere bos in.

Alleen wat te zien was waren de knipperende lampjes op de routepijlen en natuurlijk de verlichting die we op de fiets geknoopt hadden (Marcel Bedankt zonder licht is het niet te doen) smalle en slingerende single tracks zoals we gewend zijn van andere tochten (daar werden we niet op gespaard) leiden ons naar ongeveer 18 km dwars door een tuinders kas naar de pauze plaats.

De muziek kei en kei hard hebben we wat gedronken en gegeten en snel even een blik op de kilometer teller geworpen 20,7 km/h gemiddeld dus dat schiet aardig op.

En toen snel verder want het was toch al aardig afgekoeld onder weg nog door een tunnel gefietst die helemaal verlicht was door rode knipperlampjes. Het leek wel een landingsbaan van veraf.

 

  2.JPG

 

Na de tunnel werd het helemaal spannend de tocht sloeg een heel andere weg in dan dat we gewent waren we zijn met onze stalenros dwars door de bak van de paarde manege inclusief allerhande hindernissen gefietst, door een stal met hooibalen langs een loonbedrijf die alles uit de kast heeft getrokken, door rosse buurt , en nog door talloze bedrijven.

 

   3.JPG 

  

 

Na dit alles kwamen we aan bij het concert van Guus Meeuwis dat op de voorgevel van de plaatselijke kroeg geprojecteerd was, toen was het feest compleet inclusief schuimparty en ja hier kon je echt niet langs dus dan er maar dwars door heen.

 

  4.JPG

 

Na het concert en de schuimparty nog een klein stukje bos en weer terug naar sfeervolle Esbeek hier branden de verlichting en de vuurkorven nog steeds, ook werden we nog flink aangemoedigd door de plaatselijke bevolking en na 38 verassende kilometers was de rit afgelopen.

 Helaas zijn we niet meer naar de afterparty geweest de temperatuur was gedaald naar 4 graden en de auto stond toch wel een eindje weg, dus snel naar de auto gegaan omgekleed en weer richting huis.

 Ik heb zeker genoten van deze rit en ga volgend jaar zeker weer.

 Groeten Ralph