BOKKEBAGGERTOCHT BERG EN TERBLIJT 2010!
 
Vandaag stonden Henk Twan en Ruud aan de start van de bokkebaggertocht.
We vertrokken lekker vroeg (7.00 uur) naar Berg en Terblijt. Voor Twan volgens mij iets te vroeg?
Eenmaal daar gekomen kwamen er achter dat het best koud was. Snel inschrijven, plassen, het gekregen blikje Red Bull achter overslaan en het fietske op.
De tocht begon over verhard maar al snel vloog de bagger ons om de oren, want na 2 km kregen we al een leuke afdaling en omdat het veel geregend had in het zuiden kregen we dus veel bagger voor onze kiezen. Na deze afdaling mochten we ook meteen gaan klimmen en deze was best pittig als je nog niet warm bent. Mijn teller gaf 14% aan. Eenmaal boven konden we genieten van het mooie heuvelland. Henk leek al snel warm en had het tempo er aardig in zitten, op de klimmetjes was hij degene die steeds al eerste boven was. Na 20 km deed de eerste pauze plaats zich al aan. Snel wat drinken en eten en weer verder. Al snel kwamen op de blauwe route oftewel de Gulpener route. Voor degene die deze route kennen snappen jullie wel dat hier hele leuke en mooie stukken in zitten. Door al die bagger was dit gedeelte van de tocht lekker zwaar. In een mooie snelle afdaling reed ik lek en de joes vloog Henk om de oren. Dacht je ff nooit lek te kunnen rijden met dat spul erin... Nou dit is al mijn 2de keer!!! We dachten ff snel een binnenbandje erin te leggen, dit viel vies tegen want de buitenband zat lekker vast geplakt aan het velglint. Na een tijdje konden we onze weg vervolgen en besloten om de 45 km gaan te volgen in plaats van de 65. Na het stil staan hadden we het behoorlijk koud gekregen, wat wil je ook als de teller van Twan 4,8 graden aangeeft. BRR. Na even getrapt te hebben stonden er al 48 km op de teller en we hadden nog geen bordje van 45 km gezien. Langzaam begon het tot ons door te dringen dat we toch op de 65 km zaten, zeker wisten we het toen de 2de pauze plaats zich aan deed. Hier bleek echter dat iedereen die lekker vroeg op de fiets zat het bordje van de 45 km gemist had. Volgens Twan was de organisatie te laat met het plaatsen van het 45 km bord.
Na de thee en koeken gingen we voor de laatste 15 km. Henk had erg zware benen en de kans was groot dat de kramp erin schoot zei hij. De pauze had Twan en mij wel goed gedaan. Na een redelijk vlak stukje mochten we weer echt aan de bak. In de laatste 10 km kregen we nog 3 zware klimmen voor de boeg. Op de 1ste klim gaf de teller even 18% aan, op de 2de 20% en de laatste gaf zelfs 22% aan! Na deze klimmetjes mochten we nog een klein stukje bij komen. Best moe maar zeker voldaan kwamen Ruud, Twan en Henk in deze volgorde bij de auto aan. Met 65km, 1055 hoogtemeters, 19 km per uur, echte smerige mountainbikes en een lekkere warme auto keerden we huiswaarts. Ik zeg BOKKEBAGGERTOCHT tot volgend jaar! Jullie ook?
 
Gr. de Adelaar 
 
PS: Peter van Els ga maar lekker trainen volgend jaar neem ik jou mee...