Zondagmorgen 19 september 2010 om 7:30 vertrokken er 9 man naar het zuiden .

Na enkele weken van afwachten wat het weer doet in de week voor de tocht , wordt het niet te nat of te droog. Nee het was perfect .
Na ongeveer anderhalf uur in de auto te gezeten hebben, zijn we op de plaats van bestemming  aan gekomen en kunnen we ons klaar maken voor de rit van 50 km.
Maar voor dat we gaan moet er toch nog even een foto gemaakt worden van ons allemaal braaf in een rijtje dus maar even de parkeerhulp ingeschakeld voor deze taak.
Zo en dan het stuurbordje halen en aan de rit beginnen.
Het was weer druk als altijd maar toch goed te doen al wordt je dan een beetje opgehouden door de iets langzamere fietsers maar dan kun je lekker warm worden . Wel zijn er al de eerste beklimmingen bedwongen.
Als de drukte voorbij is, wordt het tempo opgepakt en Richard gaat voorop . In het begin meende ik dat de rest ook nog mee ging in hetzelfde tempo.
 De eerste pauze was al snel genoeg na ongeveer 20 km. Bij de pauze komt het groepje van 9 weer bij elkaar. Peter en geert zijn doorgereden de pauze vonden ze al te vroeg.
Na iets gedronken en gegeten te hebben, gaat de rit weer verder door het limburgs  mtb walhalla.
Op naar de volgende pauze.
Ook hier komt de hele club weer bij elkaar en wordt er nog even gebabbeld over ditjes en datjes en nog wat gedronken . Dan gaat de rit weer verder we moeten tenslotte nog ongeveer 15 km.
Maar voor mij ging het na ongeveer 5 km niet goed . Na een beklimming kreeg ik buikpijn en werd ik misselijk, dus dat werden nog een paar zware kilometertjes voor mij.
Iedereen fietste mij nu eens voorbij  i.p.v  dat ik ze voorbij fietst. Maar niet klagen en door gaan kerel.
Oké ik breng deze keer de rode lamp mee naar huis. Echter  halverwege de laatste beklimming staat bart langs het pad, mijn benen zijn op zei hij .
Maar weer op de fietsen en trappen maar weer.  Nadat we zijn aangekomen bij de finisch hebben we nog een soepje gegeten  daarna omkleden en fietsen weer opladen.Rijden maar weer op naar Kessel het traditioneel frietje of friet met de bijbehorende snacks.Ja ja verloren calorieën weer aanvullen.
Ik heb dit jaar maar voor een keertje over geslagen.
Daarna hebben we de terugreis weer opgepakt .Thuis gekomen kunnen we weer alles opruimen en schoonmaken.
Alles bij elkaar hebben we toch een zeer mooie tocht en zeer goed weer gehad.Zeker de moeite om volgend jaar weer te gaan. Een echte aanrader voor iedereen.
 
Groeten Henk J.