Met een kleine 9% van onze leden hebben we zaterdag 22 mei het Pieterpad gefietst vanuit Beek bij Nijmegen.

 

Sraar Bongers, Coen Evers en ondergetekende zijn om 7.47 op de trien gestapt in Oostrum en en begonnen om 8.22 uur te fietsen door Nijmegen naar de Duvelsberg, waar we de de route begonnen. Dit was ongeveer 6 Km. De berg was al direct een goede beproeving van onze klimvermogens, want de berg is amper te fietsen, maar het is gelukt.

 

Naar een keer een paaltje gemist te hebben wist een oude wandelaar ons te vertellen, dat we maar terug moesten fietsen want we zaten helemaal verkeerd. Een verder goede raad van de man was, dat we maar een andere weg moesten zoeken, want het PieterPad is niet te fietsen volgens hem. Uiteindelijk hadden we de juiste route.

Op een gegeven moment kregen we een afslag naar de Canadese oorlogbegraafplaats en besloten om hier een kijkje te gaan nemen. Alle drie waren we hiervan toch onder de indruk.

Via de heuvels van Berg en Dal kwamen we in Groesbeek en al gauw kwamen we op wat meer bekend terrein. Het P.pad loopt namelijk deels over de rode route van Nijmegen en dus wel een beetje bekend.

Bij Den Diepen dachten we een kopje koffie te kunnen gaan drinken, maar we lagen te ver voor op het schema voor hun, want de koofie was pas bruin om 11.00 uur. Dan maar door naar Gennep en hier in het zonnetje op de markt genoten van koffie en appeltaart.

Daarna de route weer op via Afferden naar de pont in Sambeek. We meenden hier de weg wel te kennen, maar het P. pad is hier dratisch veranderd! Ook vanuit de Smakt naar Geijsteren is de route compleet verlegd en kregen we nog een paar 100 meter extra los zand.

Op de Maasheseweg ging Sraar op weg naar Venray en Coen en ik door naar Wanssum. Streven was om 13.00 thuis te zijn en dit lukte tot op de minuut

Tot 11.00 hebben we bijna geen wandelaars gezien, daarna werd het toch wel druk op de route. In totaal 71,5 km gefietst, mooi weer en een prachtige tocht, die zeker op een of andere manier voor herhaling vatbaar is.

 

Peter Pijpers