Het is zondagmorgen  heel heel vroeg als de meeste van ons nog lekker onder de wol liggen te snurken ,  zijn er toch al  5 personen die zich gaan verzamelen bij Macel K op de Meent in Wanssum, voor een monster tocht in het diepe diepe zuiden van ons kleine limbo land ,allen gepropt en geperst in die lease bak met de trekhaak over de grond gaan we met een vonke regen naar het zuiden.

In de auto worden weer de nodige roddels onderling uitgewisseld dit alles uiteraard in besloten kring !!!

Na een dik uur in die lease bak zijn we dan in St Geertruid aangekomen en wacht ons een schitterend parcour en zon  in het verschiet. 

Optimistisch  zoals we zijn gaan we voor de dikke 50 km  wetend dat het er toch wel weer een kleine 60  kunnen gaan worden .

 Berggeit Renè W gaat met Henk J al snel op kop ,wij Marcel K ,Ralph d B en Dion Kûûk  gaan in de 2e groep de achtervolging in zetten .

Na de nodige ups en downs  zijn we na 15 km al bij de 1e rustplaats ,snel die bakkus vol proppen en op naar de 2e stop .

Genietend van het landschap en vrouwelijk schoon op en langs de weg zijn er dan eindelijk de echte pyrineeën (of hoe je dit ook mag schrijven) met het kleinste verzet op ons perfect lopende fietsen denken we dat dit moet lukken op een enkele keer na lukt dit dan ook met die goddelijke en afgetrainde lichamen van ons.

Pauze plaats 2 ;we groeperen weer en gaan de laatste 15 km tegenmoet ,Marcel K haakt een beetje af  maar geeft niet op  en blijft een kleine 100 mtr stof bijten, dit stof was er vandaag in overvloed, Renè  heeft last van opspelende krampe  Ralph daartegen speelde het wat tactische en had een "slappe band" ,de laatste 2 km sluiten mooi samen af ,pratend over de ins en outs van deze mooie tocht der tochten.

Afgelegde km 58.

 

De fietsen vast zetten en op naar de friet kraam in Kessel ,aankomst in Wanssum City 1600 uur.

Ik mag zeker zeggen namens de andere 4 topsporters dat deze dag zeker de moeite waard was en hopelijk zijn we volgend jaar weer van de party met hopelijk nog meer clubleden.

groet Dion