19 mei zijn we met 7 bikers ( Coen E. – Dion J. – Andres M. – Nick S. – Geert R. – Gerard V. en ondergetekende)  om 8.15 op de trein naar Maastricht gestapt om vandaar uit via het bekende Pieter pad naar huis te fietsen.

We begonnen met een vertraging van 20 minuten aan de tocht daar de ons geplande intercity te laat was. Dus om 10.00 konden we gaan fietsen in Maastricht. De GPS mannen hadden moeite om de apparatuur aan de gang te krijgen in de stad, maar met behulp van de parkeerpolitie werden we vlug op het goede spoor gezet. De GPS’en begonnen hun werk te doen en vrij vlug konden we het pad volgen met zeer leuke single tracks en enkele venijnige  beklimmingen. Onder aan een beklimming kreeg Andres problemen met zijn voorderailleur en stond een gedeelte van de groep al bovenaan op de berg. Met twee man terug gedaald om het probleem te verhelpen en na een oponthoud van een kwartiertje konden we ons weg vervolgen.

De inwendige mens begon langzamerhand op te spelen en er werd uitgekeken naar een eetgelegenheid. Gelukkig hadden we ook een pieter pad gids voorhanden en wisten we dat we over de markt in Sittard zouden komen. Na een zestig kilometer werd aldaar in een lekker zonnetje genoten van eieren met spek en een paar cola’s. Enkele fruitige onder ons genoten ook met volle teugen van het vrouwelijk schoon en door zijn enthousiasme werd de hele groep ertoe aangezet. Hier hebben we te lang vertoeft, niet door het voorafgaande, maar door het lange wachten op het bestelde en het afrekenen daarvan.  Echt op z’n Zuid-limburgs.

Tegen tweeën op naar de volgende etappe Montfoort en dit ging in een zeer rap tempo,  alsof we de verloren tijd wilde inhalen. Vanuit Montfoort mooie paadjes naar Swalmen .  Ook hier ging het door het dorp en werd besloten om een bakje koffie te drinken. Coen wilde ook wat eten, maar door het aanpresenteren van echte vlaai, besloot iedereen voor een groot stuk aardbeienvlaai met een dot slagroom te gaan. Inmiddels is het half vijf geworden en hoog tijd om naar de volgende plaats Venlo te vertrekken ongeveer 24 km verderop.

In de bossen van Swalmen/Reuver raakten de GPS’en de weg kwijt en na heel wat omzwervingen op zeer mooie paadjes en beklimmingen kwamen we toch weer op de route. Door de aanleg van de A74 is er in Venlo nog al wat veranderd en mede door vermoeidheid van de groep ( 90 Km inmiddels) werd besloten om hier de weilanden te mijden en de route naar het veer in Velden op te pakken.

18.30 gaan we op de pont naar Grubbenvorst en moeten dan nog een geschatte 30 km. Toch werd in eerste instantie het Pieterpad weer opgepakt, maar het tempo was er inmiddels flink uit. Een stuk na Grubbenvorst zijn er afkortingen gevonden en vanaf Lottum hebben we de Mielderse baan naar Tienray genomen. Voor de kerk van klein Lourdes hebben we een groepsfoto laten nemen om de terugkomst vast te leggen  en het halen van de tocht te bezegelen.

Nadat het ongeveer tien jaren geleden mij niet gelukt was Wanssum te halen, nu een succes voor de hele groep. Wel moet gezegd worden dat dit mede mogelijk werd dankzij het gebruik van de GPS, want als de paaltjes gezocht hadden moeten worden, was het zeker veel later geworden, als we niet ondertussen op de trein hadden moeten stappen.

We hebben in totaal 138 Km gefietst in 7.05 uur met een gemiddelde van 19.6 althans volgens mijn klokje en gerekend vanaf thuis.  Rond half achten waren we weer thuis.

Medebikers, bedankt het was een mooie en memorabele tocht.