United Wheels verzorgt transport per riksja's op wereldfestival Meerlo

De Meerlo-Wanssumse mountainbike- en wielrenclub United Wheels geeft zondag op een bijzondere wijze acte de presence op het Wereldfestival van SOS Meerlo Wanssum. De sportieve mannen zullen de bezoekers op een zeer verrassende wijze vervoeren van locatie Brugeind naar locatie Floor Art:  per Riksja. "Toen wij hoorden dat het festival in Indiase sferen wordt gehouden is meteen dit idee geboren", zegt Jan Joore, een van de sportieve mannen die zondag aan het werk moet op dit Aziatisch voertuig.

"SOS Meerlo-Wanssum is erg blij met de samenwerking met United Wheels. Zo leveren zij een bijzondere bijdrage aan het festival. Want het blijft een sensatie om je te laten vervoeren op zo'n Indiase taxi-fiets", aldus bestuuslid Hans Vestjens van SOS Meerlo-Wanssum.  "We hopen dat velen er gebruik van zullen maken want ook de ritjes op de riksja's leveren het India project geld op".

Tegelijk met een ritje op een Riksja kunnen de festivalbezoekers ook hun eigen krachten meten op een fietssimulator van Tweewieler Dekkers Wanssum. Bedoeling is dat de gasten de Alpe D'Huez beklimmen per simulator.

MTB United Wheels (in naam verbonden met sv United) is eind 2005, begin 2006 opgericht door een aantal personen die in de omliggende bossen van Wanssum, Well en Geijsteren geregeld fietsten. Begonnen met 6 fanatieke leden uitgegroeid naar bijna 50 leden op dit moment. Gemiddeld wordt er 2 x per week het “rondje omgeving” gemountainbiked of wordt er ingeschreven op toertochten die overal in het land georganiseerd worden. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om in groepsverband met de wielrenner op pad te gaan. Dankzij de sponsoring van Dekkers Tweewielers, [djeenz], Mari, Kersten-Europe en Keijsers-Manders zijn de mannen goed herkenbaar een toonbeeld van sportieve inspanning gecombineerd met gezellige ontspanning. Onder grote belangstelling wordt halfjaarlijks deelgenomen aan het clubuitstapje. Ook nemen de mannen van United Wheels hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door  onder het motto: “ik fiets vriendelijk” waarbij respect voor de natuur en andere recreatieve gebruikers van onze natuur  hoog in het vandaal staat.