Onder de bezielende leiding van Henk J. en Ruud V. vertrokken we zondagmorgen om 7.00 richting België en wel naar Spa om hier onze kunnen te tonen in de Ardennen.

Er was een startlocatie gekozen nabij een zeer mooie camping Spa D’or in Sart - lez-Spa. Ruud en Henk hadden van tevoren al hun rondje hier gemaakt en wisten dus hoe en waar te beginnen. De tocht was een hier uit gepijlde route, namelijk blauw 6. Maar zoals vaker voorkomt, maar goed dat beide heren dit op hun navigatie hadden staan want af en toe stonden de bordjes op z’n Bels. 
Het was veel klimmen, maar dan ook weer lekker dalen. De afdaling over een skipiste was een van de klapstukken, zowel figuurlijk als ook letterlijk voor een band van Remy zijn velo. Een voorbode van in totaal zeven lekke banden, voor wat oponthoud zorgde maar ook tevens voor menigeen een aangename rustpauze.
Na onze meegebracht twaalfuurtje op een muurtje te hebben verorbert, gaan we via een zeer lange klim naar boven en op het einde hiervan begonnen bij enkele de spieren goed te verzuren. Na het klimmen natuurlijk ook weer een leuke afdaling waarbij we de camping van bovenaf al weer konden zien liggen. Echter zien liggen wel, maar er volgde nog een zeer mooie, zware single track alvorens weer op de starlocatie aan te komen.
Hier konden we gebruik maken van zeer nette douches op de camping. Op het terras in de zon hebben we nog genoten van een echte Jupiler of wat anders – gesponsord door Dekkers tweewielers – alvorens de reis terug te beginnen.
De meeste van de deelnemers hebben daarna genoten bij Piet van een lekker pilsje en een BBQ en keken allemaal tevreden terug op een mooie dag. Organisatie bedankt.