Op woensdag 8 mei jl, samen met Rene Weijs en Richard Rongen, afgereisd naar het lieflijke plaatsje Bedoin, aan de voet van de Mont Ventoux.

Wat een indrukwekkende ‘puist’ in het prachtige landschap van de Provence. We werden aan het eind van de middag ontvangen door Stephanie, de gastvrouw van Le Domaine de Pierravon.

Een bijzonder verblijf in een oude pauselijke boerderij uit de 12e eeuw, waar de Tempeliers in het verre verleden konden herstellen van hun beproevingen tijdens de kruistochten. Zou dat herstel ook voor ons gelden? Aan het prima eten en de mooie  accommodatie zou het zeker  niet liggen. Gelet op ons kortstondige verblijf van drie dagen, op donderdagmorgen maar gelijk begonnen met de beklimming vanuit Bedoin. De reus van de Provence bleek al snel een stevige kuitenbijter. Kilometerslang door het bos klimmen met aanzienlijke stijgingspercentages, ieder op zijn eigen tempo naar boven. Ik dacht nog even dat we Richard op sleeptouw moesten nemen, maar die stond al op de top te koukleumen voordat Rene en ik  het in de gaten hadden.  Uiteindelijk bereikten we allemaal ongeschonden de top om vervolgens met een aanzienlijke vaart de afdaling te aanvaarden. Wat een indrukwekkend decor daarboven. Voor Tommy Simpson hadden we de eerste dag even geen tijd.  

De tweede dag stond eigenlijk in het teken van rust. Na een fietstochtje van 50 km door de Gorges de la Nesque begon het toch weer te kriebelen. Vanaf de relatief makkelijke kant van Sault, tussen de geurende lavendelvelden,  opnieuw naar boven

geklommen. Hoe zouden de benen het houden op de derde dag?  Op zaterdagmorgen blies ons de mistral vanuit Malaucene als vanzelf naar boven. De klus zat erop. Moe en voldaan werd de terugreis aanvaard, met nog een korte overnachting in Beaune / Bourgogne.  En mannen, toch een bijzondere smaakervaring in L’Auberge Bourguignonne? Richard en Rene, bedankt voor de gezelligheid. Wie had hier eigenlijk  niet bij willen zijn?