-Wanssum 13 november 2011

 Half jaarlijks uitstapje.

 Georganiseerd door Marcel Ruhl en Marcel Ruyten.


 Vertrek om 09.00 uur met 21 bikers naar het zuiden. Eerst Gulpener Mtb (25 km) ,en na de lunch de Vijlener  Mtb ( 25 km).

Bij vertrek in Gulpen had Andres al direct pech met zijn ketting die niet lekker schakelde. Maar we hadden twee mecaniciens bij ons (Rob en Marcel)die dit even repareerde.Na de reparatie konden we van start. Het was niet het  opwarmertje wat we gewend waren, maar meteen een klim van 12 %. Dus boven aangekomen was de toon al  gezet wat we vandaag konden verwachten.                                          

Na wat afdalen en klimmen hadden we de eerste lekke band (Ralph S.) . Ruud was meteen bereid om te helpen, maar Ralph had geen reserve band en gereedschap bij zich. Wat is dat dan;  zei Ruud. Maar volgens Ralph was dat niet nodig want als hij dit in Well kreeg, liep hij wel naar huis of belde hij  zijn vriendin om hem te komen halen. Nou dan bel je je  vriendin maar zei Ruud. Ha ha ha.Een goede les voor de volgende keer Ralph . Inmiddels waren  Sraar, Sjoerd en Bart al terug naar Rocca (lunch pauze). Was toch iets te zwaar en gaan voor de tweede tocht .

Gerard ging al langzaam vooruit fietsen met zijn gedachten; ze halen mij toch wel in. Maar geen Gerard meer gezien.  We reden met een hele groep terug met afdalingen van 70 km per uur.  En steile hellingen die we niet meer konden fietsen; lopen ging nog net. Sommige bikers gebruiken hun  verstand om veilig beneden te komen. (volgens Ruud is dat dan dr. Bibber)Iedereen was binnen  behalve Gerard. Daar ging de GSM bij mij.Het was Gerard,  waar zit je, weet ik niet zei hij, ik heb pech met mijn ketting en ik probeer wel hulp te krijgen. Na een half uurtje kwam Gerard er aan. Hij had dus pech gehad en een verkeerde afslag genomen. Dus Gerard  (meneer Scrub zei Ruud) ook voor jouw een les blijf bij een groepje en ga niet in je eentje op pad in een vreemd gebied. 

Na een lekkere goed verzorgde lunch op naar de Vijlener route. Deze is ook ongeveer 25 km. Maar er kwam nog een begin van 4 km bij. Lekker zonnetje en met goede moed er op af. Marcel R. had al tijdens de lunch aangegeven dat we weer met die flinke klim begonnen en hij maakte er een wedstrijd van. De eerst drie die boven komen krijgen een beker. Ik zei al aan tafel dat ze dit met een handicap moeten doen. Je kunt de vijftigers niet vergelijken met die jonge bikers. Als ik goed geluisterd heb was Richard eerste, Henk tweede en Ruud derde .Onze fotograaf Ralph d. B. was erg actief op dan moment (zie foto’s/ filmpje).In begin nogal veel verharde weg,  hier kreeg Rob de man met de hamer al. De accu was leeg zei hij.  En gebruikte zijn navigatie om samen met Gerard en Sraar terug te fietsen voor een verdiende douche.

De rest kreeg nog wat flinke klimmetjes voor zich. Waar onze man van 58 jaar Peter P toch in zijn kleine versnelling naar boven kwam. En de jongere bikers lopend achter zich liet.Een prachtige tocht door de natuur van Vijlen.Dan nog een flinke afdaling waar onze remmen flink getest werden. Niks voor dr. Bibber. (Wim)Daar stond Henk met een lekke band. Ik had genoeg aan mij zelf om op de fiets te blijven en liet Henk ook staan. Er waren al van die snelle bikers die Henk assisteerde.Nu nog door het bos terug met Richard voorop in flink tempo. Zo hoog dat hij een bordje miste en wij gingen er als lammetjes  achter aan.  Er waren al verschillende bikers die er doorheen zaten. Weer terug naar het laatste bordje wat we gezien hadden en onze tochtvervolgen en met een goed gevoel beëindigen.Op naar een lekkere douche die Rob, Gerard  en Sraar al lang hadden gehad.

Met een anderhalf uur vertraging naar Kessel waar de wok op ons stond te wachten.Heerlijk gegeten en met wat bedankjes met een goed gevoel terug naar Wanssum. Aankomst 21.00 uur.

Marcel en Marcel bedankt namens iedereen voor deze mooie dag.

 Gr. Wim Franssen